dimecres, 31 de maig de 2017

MNACTEC TERRASSASORTIDA A TERRASSA

Hola sóc la Belén de 4tB,i us vaig a explicar la sortida al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Aquest museu es troba a Terrassa i per anar ho vam fer amb tramvia i tren. Quan vam arribar vam deixar les jaquetes en una taquilla, i ens estaven esperant un noi i una noia que ens van ensenyar la fàbrica i ens van explicar moltes coses. Primer vam veure la mina de carbó on treballaven homes, la xemeneia on treballaven nens i també ens van ensenyar les màquines on treballaven els obrers i les obreres. Després ens vam disfressar, les nenes dúiem un mocador al cap i una faldilla, els nens un davantal blanc, llavors els monitors ens van fer una petita obra perquè veiéssim com es treballava abans. També ens van ensenyar les màquines, que feien molt soroll.
Ens van explicar que els homes cobraven 40 pessetes, les dones 20, els nens 10 i les nenes 5.També ens van dir que els fills de la gent pobre havien de treballar a la fàbrica i els de la gent rica podien anar a l'escola a aprendre, crec que això era molt injust!!
Després la Mª Jesús ens va explicar tots els tipus d'energia i vam poder experimentar-los amb jocs i proves que podíem fer nosaltres.
Després de tot això vam anar a menjar i tot seguit vam tornar a l'escola.
Aquesta sortida m'ha agradat moltíssim i ha estat molt divertida!!BELÉN SOLÉ MULA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada